Matematik
funktion
06. november 2005 af
ria (Slettet)
ved akutiske undersøgelser af tonernes efterklangstid i kirker anvendes rumvolumen som et mål for kirkerummets størrelse. I en kirke, hvor rumvolumen er mellem 1,000 m^3, gælder det, at efterklangstid T(sek)er en funktion af rumvolumen v(m^3) af følgende form:
T=c+d*LOGv.
For kirke med et rumvolumen på 1000 m^3 er efterklangstiden 2,75 sek, og for en kirke med rumvolumen på 8000 m^3 er efterklangstiden 3.25 sek.
a) Bestem konstanterne c og d
b) Bestem efterklangstid i e kirke , der har et rumvolumen på 3000 m^3
c) Bestem forskellen mellem efterklangstiderne i 2 kirker, hvor rumvolumen i den ene er 1,5 gange så stort som rumvolumen i den anden kirke.
hjælp jeg kan ikke komme i gang.. det er mere a) og c) jeg har brug for hjælp i ..
tak på forhånd
T=c+d*LOGv.
For kirke med et rumvolumen på 1000 m^3 er efterklangstiden 2,75 sek, og for en kirke med rumvolumen på 8000 m^3 er efterklangstiden 3.25 sek.
a) Bestem konstanterne c og d
b) Bestem efterklangstid i e kirke , der har et rumvolumen på 3000 m^3
c) Bestem forskellen mellem efterklangstiderne i 2 kirker, hvor rumvolumen i den ene er 1,5 gange så stort som rumvolumen i den anden kirke.
hjælp jeg kan ikke komme i gang.. det er mere a) og c) jeg har brug for hjælp i ..
tak på forhånd
Svar #1
06. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
I a) kan du opstille to ligninger med to ubekendte:
2,75 = c+d*log(1000)
og
3,25 = c+d*log(8000)
Når c og d er fundet burde b) nærmest løse sig selv.
I c'eren kan du kigger på de to udtryk:
T_1 = c+d*log(x)
og
T_2 = c+d*log(1½*x)
Forskellen mellem de to er givet ved T_2 - T_1, så en start ville være at trække ligningerne fra hinanden og reducere lidt (med de kendte c- og d-værdier, naturligvis).
2,75 = c+d*log(1000)
og
3,25 = c+d*log(8000)
Når c og d er fundet burde b) nærmest løse sig selv.
I c'eren kan du kigger på de to udtryk:
T_1 = c+d*log(x)
og
T_2 = c+d*log(1½*x)
Forskellen mellem de to er givet ved T_2 - T_1, så en start ville være at trække ligningerne fra hinanden og reducere lidt (med de kendte c- og d-værdier, naturligvis).
Skriv et svar til: funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
