Matematik

Matematik!

30. oktober 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Hej!

Opgaven lyder:

Jeppe har en grund, formet som et rektangel.

Omkredsen er 132 m - og den er 24 m længere end den er bred.

Hvor lang og bred er grunden?

Hjælp! Hvad skal jeg?

På gensyn.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2013 af lvr34 (Slettet)

Omkredsen af et rektangel er givet ved O = 2l + 2b, hvor l er lægnden og b er bredden. Det vides dertil, at grunden er 24 m længere end den er bred, og det er derfor nærliggende at beskrive bredden, b = x og længden, l = x + 24. Dermed haves det, at findes x, så kan længden og bredden bestemmes.

Jævnfør O = 2l + 2b opstilles så ligningen

132 = 2(x + 24) + 2x, hvormed x bestemmes og anvendes til bestemmelse af l og b


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

132=L+L+B+B+48

132-48=2*L+2*b

84=2*L+2*b

b=21

l=45


Svar #3
30. oktober 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Hedder den så:

4x - 48 = 132 - 48 = 108 / 4 = 27

x = 27?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dine ligninger er forkerte, og den løsning man finder for (L+B) af din ligning hænger ikke sammen med den løsning for L og B, du giver til sidst.

Man har i stedet

132 = 2L + 2B,

hvoraf

L + B = 66

der skal sammenholdes med

L = B+24 ,

hvoraf man så får din endelige løsning.


Svar #5
30. oktober 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#4

Aha! Ok - tak skal du have :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal beregne 132 - 48 korrekt.


Svar #7
30. oktober 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#6

Ok - jeg har fat i den ;)


Skriv et svar til: Matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.