Kemi

Hjælp kemisk ligevægt????

30. oktober 2013 af Ninna25 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opskriv udtrykket for ligevægtskonstanten for ligevægten: N2(g)  +  3 H2(g)   ?     2 NH3(g)

Hvad bliver enheden for ligevægtskonstanten?

Hvad fortæller størrelsen af en ligevægtskonstant?

og til sidst

Hvilken forskydning sker der, når man varmer op eller afkøler reaktionsblandingen?


Hvorfor må man udelade opløsningsmidlets koncentration i reaktionsbrøken? 

tak på forhånd:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af 012343210

Kc=produkter/reaktanter=[NH3]^2/([N2]*[H2]^3)

Dvs. M^2/(M*M^3) =  M^-2

Hvis den skal angives i Kp da det er en gasfaseraktion vil det så tilsvarende være Pa^-2

Størrensen fortæller hvor stor en del af reaktionen der henholdvis reaktanter samt produkter. Ligevægten siger intet om reaktionshastigheden.

Kc=(R*T)^2 *Kp - kan du eftervise via ideagasloven

Derudover er ligevægskonstanterne begge afhængige af temperaturen alt efter om det er en exoterm eller endoterm reaktion vil det forskyde ligevægten til den ene eller anden side.

Opløsningsmidlet har som sådan ingen indflydelse på reaktionen. I det tilfælde hvor det reagere med og dannes igen kan det medtages, men så går det jo ud med sig selv da det både optages og dannes..


Svar #2
01. november 2013 af Ninna25 (Slettet)

Er det svaren på alle spørgsmålene ? Hvordan ved jeg hvilken en der tilhøre hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2013 af 012343210

Opskriv udtrykket for ligevægtskonstanten for ligevægten: N2(g)  +  3 H2(g)   ?     2 NH3(g)

Kc=produkter/reaktanter=[NH3]^2/([N2]*[H2]^3)

Kp=produkter/reaktanter=P_NH3^2/(P_N2*P_H2^3)

Hvad bliver enheden for ligevægtskonstanten?

enhedenden for Kc: M^2/(M*M^3) =  M^-2

Hvis den skal angives i Kp da det er en gasfaseraktion vil det så tilsvarende være Pa^-2

Hvad fortæller størrelsen af en ligevægtskonstant?

Størrensen fortæller hvor stor en del af reaktionen der henholdvis reaktanter samt produkter. Ligevægten siger intet om reaktionshastigheden.

Hvilken forskydning sker der, når man varmer op eller afkøler reaktionsblandingen?

Det kommer an på hvilken ligevægtskonstant vi snakker om. Ligevægskonstanterne er begge afhængige af temperaturen alt efter om det er en exoterm eller endoterm reaktion vil det forskyde ligevægten til den ene eller anden side. Kp er ydereligere afhængig af temperaturen ud fra følgende udtryk (ved denne reaktion)

Kc=(R*T)^2 *Kp - kan du eftervise via ideagasloven

Hvorfor må man udelade opløsningsmidlets koncentration i reaktionsbrøken? 

Opløsningsmidlet har som sådan ingen indflydelse på reaktionen. I det tilfælde hvor det reagere med og dannes igen kan det medtages, men så går det jo ud med sig selv da det både optages og dannes.

Hvis opløsningsmiddel tilsætter/fjernes kan dens indflydelse jo ses på at partialtrykkene/koncentrationerne falder/stiger


Svar #4
01. november 2013 af Ninna25 (Slettet)

tak for hjælpet


Skriv et svar til: Hjælp kemisk ligevægt????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.