Matematik

Transport

30. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Karsten på 17 år bor i Brædstrup. Han besøger ofte Tove i Sønderborg. For at komme fra Brædstrup til Sønderborg skal Karsten først med bus til Horsens og derefter med tog til Sønderborg.

En enkeltbillet med bus koster 35 kr., og en enkeltbillet med tog koster 206 kr.

Hvad koster det Karsten at rejse fra Brædstrup til Sønderborg og hjem igen? (484 kr. er mit svar)

Karsten forventer at rejse til Sønderborg hver fjerde weekend.

Hvad vil hans årlige udgift til disse rejser være? (6292 kr. er mit svar)

Hos DSB kan man købe et WildCard, som giver rabat på rejser for unge.

WildCard kan købes af unge mellem 16 og 25 år.

WildCard kan ikke bruges til busser.

Prisen på et WildCard er 175 kr. pr. år.

Besparelsen på rejser fredag og søndag med et WildCard er 25%.

Hvor mange gange skal Karsten på weekendbesøg hos Tove, hvis det skal kunne betale sig for ham at købe et WildCard?

Karsten beslutter at købe et WildCard. Han rejser hver gang til Sønderborg om fredagen og tager hjem om søndagen.

Beregn den samlede årlige pris for Karstens rejser, når han har købet et WildCard.

Beregn den årlige besparelse i procent.

Det der er i kursiv, skal jeg have hjælp til.. Nogen der vil hjælpe?

På gensyn.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Hvad koster det Karsten at rejse fra Brædstrup til Sønderborg og hjem igen? (484 kr. er mit svar)

35kr+35kr+206kr+206kr=482kr


Svar #2
30. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#1

Hov - jeg har skrevet forkert. 482 kr.

"...Hvad vil hans årlige udgift til disse rejser være? (6292) (6266 kr. er mit svar)"


Svar #3
30. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Ingen der vil hjælpe? :i


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

2# Ja

52/4=13

13*482kr=6266 kr


Svar #5
30. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#4

Kan du hjælpe med de opgaver, der står i kursiv? Det er nemlig dem, jeg ikke kan komme videre med... :)


Skriv et svar til: Transport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.