Matematik

Danmarks største Ø, hurtig hjælp!!! Matematik

31. oktober 2013 af EnAnonymBruger (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Mig og min veninde har brug for hjælp med de her spørgsmål, de er til imorgen, så vi har brug for hurtig hjælp:

4.1
Fra København til Kangerlussuaq er der ca 3500 km og flyvetiden er 4 timer og 40 min
Beregn flyets gennemsnitsfart i timen?

4.2
I 2006 anvendte et fly 2,46 liter brændstof på at flytte en passager 100 km
Hvor meget brændstof brugte flyet på en person på rejsen til Kangerlussuaq?

4.3
Der er tidsforskel mellem København og Kangerlussuaq. Når klokken er 12 i Kangerlussuaq er den 16 i København. Flyet lander i Kangerlussuaq kl 9:55
Hvornår forlod flyet Københanvn dansk tid?

4.4
Prisen for en returbillet fra København til Kangerlussuag i 2006 er 4168kr 25 procent af prisen går til flybrændstof.
Hvor meget koster brændstoffet pr. Returbillet?.


4.5
Hvor meget koster brændstoffet, der skal bruges for at, transportere en person en km?


4.6
En almindelig bil kører ca. 10 km på en liter benzin. En liter benzin koster ca. 10,50 kr per liter.
Beregn brændstofudgifterne per person per km ved 1,2,3 og 4 personer i bilen?

4.7
Sammenlign brændstofudgifterne per person per km, ved transport i bil og i fly?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af 012343210

4.1 Gennemsnit fart = afstand/tid=3500km/(4+40/60)time=750km/t

4.2 Brændstof for at fragte en person= 2,46l/100km*3500km=86,1l

4.3 Tidspunkt i københavn når flyet lander: 9:55 - (12-16)=13:55

Hvor når flyet lettede= 13:55-4:40 = 9:15

4.4 Pris for benzin = 2168*25% =2168*0,25=542

4.5 pris pr. kilometer=542kr/retur/(3500*2)km/retur= 0,077kr/km

4.6 Pris pr km for en bil= 10,50kr/l/10km/l=1,05kr/km

1 person= 1,05kr/km/1 =1,05 kr./km

2 personer= 1,05kr/km=0,525kr/km

osv.

4.7Det er billigere med fly;)


Svar #2
31. oktober 2013 af EnAnonymBruger (Slettet)

Først tusind tak for din hjælp! Du har reddet mig og min veninde!!!!!
Vi har brug for hjælp igen:)

3.3
Rumfanget af isen der produceres hver dag af isfjorden er 0,77 km3
Tegn en skitse af og sæt mål af en kasse, der er en meter høj, og kan rumme isen fra en dags isproduktion fra isfjorden? Vi kan slet ikke finde ud af, hvordan vi skal lave den opgave


3.4
Tegn en skitse af og sæt på en kasse, der er en meter høj og kan rumme smeltevandet fra en dags isproduktion fra isfjorden?



Vi mangler alle opgaverne på siden undtagen 3.7
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #3
31. oktober 2013 af EnAnonymBruger (Slettet)

Ups vi mente også 3.7:) vi forstår ikke helt 4.6 og kan du 4.7????????? Det haster rigtig meget. Men tak for hjælpen på forhånd:):)

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2013 af 012343210

3.3

Rumfanget af en kasse er bredden* højden* længden. dvs. V=b*h*l

V=0,77km3=770.000.000m^3

h=1m

Herefter bestemmer i selv bredden eller længden. Eksempelvis kan vi sige at bredden bestemmes til 1m

V=b*h*l

l=V/(b*h)

l=770.000.000m^3/(1m*1m)=770.000.000m=770.000km=770Mm (Megameter - ikke så kendt term, men bruges dog)

I kan også prøve at bruge noget anden end b=1m...


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2013 af 012343210

Hov det var vist 3.4:)

3.5)

Vand saudiarabien skal bruge: 100l/person pr dag*26.500.000personer/land=2.650.000.000l/land pr dag=2.650.000m3

3.6)

Isbjerg efter rejse som vand = 2.650.000m3

vandets vægt = 2.650.000m3 *0,9970 ton/m3 = 2.642.050 ton

Isbjerg volumen= 2.642.050 ton/0,917 ton/m3 = 2.881.189 m3

3.7)

Isbjerg før rejsen:2.881.189 m3*2=5.300.000m3 =5.762.377m3

Jeg har bare taget densiteterne (0,9970 ton/m3 og0,917 ton/m3) fra internettet. Ved ikke om der står nogen i jeres bog på en anden side. I kender det sikkert godt med at man ikke må fylde en flaske op og smide den i fryseren - så buler den ud. Det kan man også se på udregningerne da volumen af vandet er mindre end det af isbjerget 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2013 af 012343210

har løst hele siden nu... men der er ikke en 4.6 eller en 4.7 - var det tastefejl?


Svar #7
31. oktober 2013 af EnAnonymBruger (Slettet)

Nåårh ja, 4.6 og 4.7 er fra vores første spørgsmål;)

Svar #8
01. november 2013 af EnAnonymBruger (Slettet)

okay, nu har vi afleveret vores problemregning og vi vil bare sige mange tusind tak for hjælpen! Du har seriøst reddet vores liv!!! Mange tak!!!!!

Skriv et svar til: Danmarks største Ø, hurtig hjælp!!! Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.