Matematik

Matematik Hjælp!!!

31. oktober 2013 af kamil12 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle sammen jeg vil vildt gerne have hjælp af jer til at rette det her matematik opgaver for mig der er kun to, sådan her lyder de to opgaver:)

Opgave1 (Kombinatorik): En restaurante har på sit menukort 4 forretter, 5 hovedretter og 2 desserter.

Mathias vil kun have enten en forret og en hovedret eller også vil han have en hvoedret og en desseret.

1) Hvor mange forskellige menuer kan han sammensætte?

1) 4 forretter*5hvoedretter=20

   5 hovedretter*2 desserter=10

   10+20=30 Ialt (Er det rigtigt det jeg har lavet)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opgave2 (Procentregning): Normalprisen for et musikanlæg var 2800kr. På udsalg blev det solg fra 2520kr.

1) Hvor stor var rabatten?

2) Hvor mange procent af normalprisen blev der givet i rabat?

1) Rabatten var 2800-2520=280

2) Rabat i procent=280/28000*100=10% (Er det rigtigt)

Tak på for forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har samme opgave kørende her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1401477

Der er ingen grund til at starte den samme opgave igen i en ny tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

En restaurante har på sit menukort 4 forretter, 5 hovedretter og 2 desserter.

Mathias vil kun have enten en forret og en hovedret eller også vil han have en hvoedret og en desseret.

forret og hovedret:(4*5)=20 kombination

Hovedret og dessert:(5*2)=10 kombinationer

I alt: 20+10=30 kombinationer

1) Rabat i procent

(2800kr-2520kr)/2800*100


Svar #3
31. oktober 2013 af kamil12 (Slettet)

Synes du skulle slappe af, der er ingen grund til at blive sur, vil bare godt have hjælp!!!!!

du bestemmer da ikke om jeg må gøre det eller ej!!!!

OMG!!!


Skriv et svar til: Matematik Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.