Fysik

Relativistisk opgave

02. november 2013 af came (Slettet)

'To identiske rumskibe rejser i samme retning. Set fra Jorden har det første rumskib farten v1=(3/5)*c. Endvidere har forholdet mellem den observerede længde, L1, af det første rumskib og den observerede længde, L2, af det andet rumskib værdien L1/L2 = 5/6'

Jeg skal finde hvilelængden, L0, af rumskibene udtrykt ved L1

Jeg tænker at jeg skal bruge længdeforkortelse med hvilelængden isoleret; L0 = (L*c) / sqrt(c- v2

Farten v kender jeg, men ved ikke rigtigt hvordan jeg skal finde hvilelængden når den mest præcise værdi jeg har for L er 5/6? Svaret skal give 5/4 * L1


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2013 af peter lind

Af længdeforkortelsen kan du finde hvilelængden af det første rumskib udtrykt ved L1. Sæt det ind det givne ind i forholdene mellem de to længder og du får også L2 udtrykt ved hvilelængden af det første rumskib


Skriv et svar til: Relativistisk opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.