Matematik

Ligninger

02. november 2013 af mp12 (Slettet)

Hej 

Jeg sidder og laver en aflevering og er nået til et stykke der hedder: 9x-2/3 - 4=2(x-2) 

9x-2/3 er skrevet i en brøk :) 
 

Jeg har selv fået svaret x= 26/33 men er ikke sikker på om det er rigtigt, derfor kunne det være superfedt hvis der var nogle der ville prøve at løse ligningen og se om mit svar er rigtigt eller ej :) 

Mange tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2013 af mathon


                        9x-2 
                        ------ - 4 = 2(x-2)                 multiplicer med 3 på begge sider
                           3

                      9x-2  -  12  =  6(x-2)…

                      


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.