Matematik

Matematik Fsa 2010

02. november 2013 af jepp3321 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg har et problem med opgave 2.7 kan nogen hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Det er lettere for os, hvis du formulerer opgaven her.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2013 af sanojabib (Slettet)

Vis funktions forskrift der viser sammenhængen mellem
længden af muren og massen af stenfyldet
y=aX+b
a= 551,25/10
b= 0                 

 y= 55,125

sidder med samme opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2013 af lvr34 (Slettet)

#2

Prøv at skriv opgaven ind, præcis som den står skrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2013 af Sapfort (Slettet)

For at løse opgave 2.7 skal vi bruge tallet "stenfyldets masse pr. meter mur".

I opgave 2.3 beregner vi arealet af trapezet med følgende formel:

A = 1/2 • h • (a + b)

A = 1/2 • 7 • (6 + 4,5) = 36,75 m2

1 meter af muren har 36,75 m3 stenfyld.

1 kubikmeter af stenfyldet vejer 1,5 ton.

Derfor vejer én meter af murens stenfyld:

1,5 • 36,75 = 55,125 ton

Vi kan derfor opstille følgende funktionsforskrift:

y = 55,125x

Link til opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2013 af Sapfort (Slettet)

y er stenfyldets vægt i ton, og x murens længde i meter.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2014 af sofie1600 (Slettet)

Hvad fik i for opgaven ?


Skriv et svar til: Matematik Fsa 2010

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.