Matematik

Bestem ligning for tangenten

02. november 2013 af Apaas (Slettet)

Hej!

En funktion f er givet ved f(x) = x2ln(x)-3x -1 

x>0

a) bestem en ligning for tangenten til  grafen i punktet P(1,(f(1))

b) benyt f'(x) til at argumentere for forløbet af grafen for f

hvis jeg sætter 1 ind på x plads får jeg -3x-1 men ved ikke hvad jeg skal gøre videre?

er dette i øvrigt rigtigt differentieret: f'(x) =  2x 1/x-3


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2013 af mathon

tangentligningen
er
                  y = f '(xo) • (x - xo) + f(xo)

beregn for
xo = 1
                     f '(1)   og   f(1)    og indsæt i ligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2013 af lovemesexy (Slettet)

hey man.

Det er ikke helt rigtig differentieret, prøv igen :)
Mht. a). Du skal bruge tangentens ligning, og det er ret simpelt

y=f'(x0)'(x-x0)+f(x0)

Her sætter du bare ind. Du ved at f(1)=1 og f'(1)=-2

prøv det :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2013 af mathon

    f '(x) = x(2ln(x) + 1) - 3

    f '(1) = x(2ln(1) + 1) - 3  = 1•(2•0+1) - 3 = 1 - 3 = -2

    f(1) = 12•ln(1) - 3•1  - 1  = 1•0 - 3 - 1 = -4


Svar #4
03. november 2013 af Apaas (Slettet)

Hej igen,

Glemte at sige at det er MED hjælpemidler. 

Når jeg differentierer på lommeregneren d/dx(x2ln(x)-3*x-1)

giver den resultate -9*x2*ln(x)-3*x2

Hvilket ikke stemmer overens med det i skriver?

ifølge facitlisten er resultatet også y = -2x -2 

er forvirret


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.