Fysik

Beregning af energi

03. november 2013 af GalaxyTown (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan finder jeg ud af, hvor meget energi, der skal bruges for at varme vandet op til kogepunktet?
Jeg har fået disse informationer at vide: En gryde på 0,4 kg fyldes med 1 liter vand og står et øjeblik og koger ved komfuret. Starttemperaturen bliver målt til 15 grader.

Passer denne formel til udregning af energien?

E = (varmekapaciteten for vand) x (massen af vandet) x (temperaturforskellen)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2013 af 123434 (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1336310


Svar #2
03. november 2013 af GalaxyTown (Slettet)

Takker! Jeg har lidt svært ved at forstå formlen. Kan du indsætte tallene herfra i formlen, så jeg bedre kan forstå det?


Svar #3
03. november 2013 af GalaxyTown (Slettet)

Jeg skal kun beregne hvor meget energi der skal bruges for at varme vandet op, ikke vandet og gryden. 


Svar #4
03. november 2013 af GalaxyTown (Slettet)

Ser udregningen således ud?

1 liter * 4180 + 0,4 kg * 896 * 85 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2013 af Mallingg (Slettet)

Hvis du bare skal regne den afgivende energi ud, så vil formlen se således ud; E=c*m*Delta t. c er varmefylen for vand, m er vægten af vandet og Delta t er den temperatur forskel somder er mellem vandets nuværende temperatur og kogepunktet. Varmefylden for vand 4186 J/(kg*C). Massen er 0,4 kg. Delta t er 85 C°. Derved vil formlen være; 4186*0,4*85=??

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Da gryden indeholder 1 liter vand, er massen af vandet da 1,0 kg.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2013 af mathon

Jeg skal kun beregne mængden af energi, der skal bruges for at varme vandet op.
I det følgende er der set bort fra energiudveksling med omgivelserne:


              Eopvarm = m • c • ΔT

              Eopvarm = (1,0 kg) • (4,186 kJ/(kg·K)) • ((100-15) K)


Skriv et svar til: Beregning af energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.