Matematik

Vinkel af to vektor i Mapel

04. november 2013 af SofieMoldrup (Slettet) - Niveau: A-niveau

Igen har jeg et problem med Mapel, som jeg er sikker på at der er nogen der kan hjælpe mig med her inde ;)
Men jeg har to vektor i 3D, som jeg ikke kan få til at give et brugbart resultat. 

Jeg skriver:

a:=<1,7>;b:=<-3,4>

v:=cos^-1((a.b)/(len(a)*len(b))

Resultatet bliver så:

across(25/(len(1,7)len(-3,4))

Nogen der kan hjælpe med hvad jeg gør forkert


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af mathon

               |a| = 5√(2)
               |b| = 5
               ab = 25

                             ab         25        1       √(2)
               cos(v) = -------- = -------- = ------ = -----
                            |a|·|b|    25√(2)     √(2)      2


               v = cos-1(√(2)/2) = 45º


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2013 af wut123 (Slettet)

Funktionen len er ikke defineret. Du kan i stedet bruge Norm(x,2) eller √DotProduct(x,x) for at beregne ||x||2. Du kunne f.eks. definere funktionen len:=x->Norm(x,2) og så fortsætte med at bruge len.


Skriv et svar til: Vinkel af to vektor i Mapel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.