Matematik

Matematik afl. til imorgen!! SOS!

04. november 2013 af StjerneSkud1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heeej alle jer kloge hoveder! Jeg har en aflevering for til imorgen, og har lavet det meste, men vil gerne lige kontollerer :) Tusind tusind tusind tak på forhånd. Det her er så de opgaver jeg vil have lidt hjælp med:

opg. 244

Løs følgende ligningssystemer med to ubekendte ved hjælp af cas:

a) 2x-y=3
    3x-5y=1

(Mit slut resultat er -7y= 11, men forstår ikke rigtigt, hvordan jeg skal videre.. Og ved ikke om det er fordi, der simpelthen ikke er en løsning.)

opg. 258

Et håndboldhold tabte på to sæsoner 9 kampe. I de 36 spillede kampe lykkedes det at få 48 points. Hvor mange kampe vandt holdet på de to sæsoner, når man får 2 points pr. vundet kamp og 1 point pr uafgjort kamp?

opg. 276

Løs følgende hjælp uden CAS:

1) -x2- x + 2= 0 

4) -3x2 - 5x -3= 6x+ 7

opg. 2100

En møbelsnedker skal lave et rektangulært bord, hvis diagonaler skal være 1 m lange. Bordet skal desuden være dobbelt så langt som bredt. Find bordets længde og bredde i hele mm.

opg. 418

En eftermiddag kaster et 12 m højt hus en skygge på 20 m. Hvor lang en skygge kaster naboens 16 m høje hus på samme tid?

(Der har jeg sagt: 12/20= 1,6666.
1,6666 * 16= 26,6666.)

-Er lidt usikker.

TUSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIND TAAAAAAAAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg 244. Dit slutresultat er ikke korrekt. Løs ligningssystemet ved lige store koefficienters metode.

Opg 258. Kald antallet af vundne kampe for x og antallet af uafgjorte kampe for y. Så har man

x + y = 36-9

2x + y = 48

Løs nu det ligningssystem

Opg 276. Løs de to 2.-gradsligninger. Slå op i bogen.

Opg 2100. Kald rektanglets bredde for x. Så er bredden 2x. Diagonalen er hypotenuse i en retvinklet trekant med rektanglets længde og bredde som kateter. Benyt Pythagoras til at opstille en 2.-gradsligning for x, da diagonalens længde skal være 1m = 1000mm.

Opg 418. Dit resultat er forkert. Se på ensvinklede trekanter. Naboens skygge er (16/12) af den kendte skygge på 20m.


Svar #2
04. november 2013 af StjerneSkud1 (Slettet)

Tusind tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2013 af 123434 (Slettet)

x + y = 27

2x + y = 48

x+y-(2x+y)=27-48

x+y-2x-y=-21

-x=-21

x=21

21+y=27

y=6


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, men lad nu trådstarter løse opgaverne selv.


Svar #5
04. november 2013 af StjerneSkud1 (Slettet)

#3

Tusind tak :) Det er virkelig en stor lettelse!!


Svar #6
04. november 2013 af StjerneSkud1 (Slettet)

#4
Det er også en hjælp når jeg ser, hvordan det hele bliver gjort :) Men tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2013 af 123434 (Slettet)

Som jeg skrev til dig i privat besked. 

Bordet har form som en rektangel. 

A=2l+2b

Side c=1

b, altså 2x*l

a=1

x^2+(2x)^2=1

x^2+4x^2=1

5x^1=1


Svar #8
04. november 2013 af StjerneSkud1 (Slettet)

Taaaaaaak :)!


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2013 af 123434 (Slettet)

En eftermiddag kaster et 12 m højt hus en skygge på 20 m. Hvor lang en skygge kaster naboens 16 m høje hus på samme tid?

Er det ikke bare ensvinklede trekanter

12/20=x/16

5/3=x/16

x=16*5/3=26 2/3


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jo, man skal så se på ensliggende sider. Du har byttet om på de ensliggende sider. Se vejledningen i #1.


Svar #11
04. november 2013 af StjerneSkud1 (Slettet)

Er det her rigtigt:

16/12=x/20

(16 * 20)/12 = x

x= 26,66

Bliver ved med at få 26,66. Hvorfor er mit resultat forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det er rigtigt.

Den ene trekant har kateterne 12m (højden) og 20m (skyggen), mens den anden trekant har kateterne 16m (højden) og den ukendte skygge x. Der gælder derfor

x/20 = 16/12 ,så

x = (4/3)·20 = 80/3 = 26 2/3 m


Svar #13
04. november 2013 af StjerneSkud1 (Slettet)

Yeeeeeeeeeees! Taaaaaaaaak!


Skriv et svar til: Matematik afl. til imorgen!! SOS!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.