Matematik

Hjælp til ligning

04. november 2013 af xmathiasx2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg sidder og roder med en ligning, som lyder sådan her: 2*(6x-7)=7x-5,5 

Og hvis jeg ikke er helt forkert på er den næste linje12x-14=7x-5,5 fordi man har ganget ind i parentesen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2013 af peter lind

Det er korrekt

Flyt dernæst de 7x over på venstre side og de -14 over på højre side


Svar #2
04. november 2013 af xmathiasx2 (Slettet)

Så det kommer til at se sådan her ud

2*(6x-7)=7x-5.5
12x-14=7x-5.5
12x-14+7x=7x-5.5-7x
5x-14+14=5.5+14
5x=19.5

19,5/5=3,9

X=3,9


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.