Matematik

Vinkel mellem to linjer

05. november 2013 af Randkhalil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der ved hvordan kan man finde vinklen mellem de to rette linjer ? 
Bare en kort forklaring.. jeg har søgt på nettet men uden held. Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af mathon

     l:           y = αx + b     med retningsvektor     r1 = [1,α]

     m:         y = βx + c     med retningsvektor     r2 = [1,β]

vinklen mellem l og m
er vinklen mellem r1 og r2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2013 af mathon

           r1 r2 = [1,α]•[1,β] = 1 + αβ       

           |r1| · |r2| = √(1+α2)•(1+β2))

                            r1 r2            1 + αβ
           cos(v) = ------------ = ---------------------
                          |r1| · |r2|    √(1+α2)•(1+β2))                                         
          

          


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2013 af Lolzman300 (Slettet)


Svar #4
05. november 2013 af Randkhalil (Slettet)

Mange tak! :)


Skriv et svar til: Vinkel mellem to linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.