Kemi

Udregn pH

05. november 2013 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg sidder og har problemer med denne opgave (se vedhæftet fil). Jeg får den til 9.8, hvorimod mine klassekammerater får den til 10.3. Hvad giver den, når i løser den?

Vedhæftet fil: citra.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2013 af mathon

                 pOH = (1/2) • (pKb - log(cb))

                 pOH = (1/2) • (7,60 - log(0,2)) = 4,1

ved 25ºC
                 pH = 14 - pOH = 14 - 4,1 = 9,9
 


Skriv et svar til: Udregn pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.