Matematik

areal af sekskant

05. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Hej

Nogle, der kan hjælpe med denne:

Bestem metalpladens areal udtrykt ved x og y

Min lærer siger, at bl.a. x*y

Mens jeg mener, at det skal hedde: 3x+4y

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Det er korrekt nok, at

A = 3x + 4y

Hvad mener du med "Min lærer siger, at bl.a. x*y"?


Svar #2
05. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Ja, jeg ved det ikke, men tror det måske har noget med de andre opgaver:

Det oplyses at metalpladens omkreds er 100 cm. Udtryk y ved hjælp af x i dette tilfælde og

Udtryk metalpladens areal som funktion af x, når metalpladens omkreds er 100 cm

Ved du, hvad der skal gøres her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det fik du jo besvaret i din anden tråd om det samme spørgsmål

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1403371

Der er ingen grund til at starte en ny tråd om det samme.


Svar #4
05. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Men det er ifølge min lærer forkert


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Arealet af den viste figur er

A = 3x + 4y

hvilket du også fik bekræftet i din anden tråd.


Svar #6
05. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Nu hentydede jeg til to spørgsmål:

Det oplyses at metalpladens omkreds er 100 cm. Udtryk y ved hjælp af x i dette tilfælde og

Udtryk metalpladens areal som funktion af x, når metalpladens omkreds er 100 cm


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Og det spørgsmål har du jo allerede løst i den anden tråd, og du fik dit svar bekræftet der.


Svar #8
05. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Men det er det, som ifølge min lærer, er forkert.

Kan den løses på anden vis?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. november 2013 af Sapfort (Slettet)

Du kan sige:

A = x • y + 3x - y • (x - 4)

Men det bliver til:

A = xy + 3x - xy + 4y = 3x + 4y


Skriv et svar til: areal af sekskant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.