Matematik

Ligninger!! Hjælp

06. november 2013 af jenslykke123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Vedhæftet fil: DSC_0021.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Løsning af ligningen: 3x - 8 = 7 - 2x

3x - 8 = 7 - 2x

5x - 8 = 7

5x = 15

x = 3

Prøv selv at løs de to sidste.


Svar #2
06. november 2013 af jenslykke123 (Slettet)

Jeg kan virkelig ikke huske hvordan man laver ligninger, er der ikke nogen der vil hjælpe mig med at løse dem?
Jeg har taget et billede af de 3 lignings opgaver

Svar #3
06. november 2013 af jenslykke123 (Slettet)

2(x-7=28 hvad er x'et her? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2013 af lvr34 (Slettet)

#2

Jeg har løst den første ligning for dig. Prøv selv at løs de andre. Og hvis du går i stå, så kan vi hjælpe dig på vej.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2013 af lvr34 (Slettet)

#3

Start med at gange parentesen ud. Derefter kan du løse ligningen på samme måde som vist i #1.


Svar #6
06. november 2013 af jenslykke123 (Slettet)

Forstår virkelig ikke hvad du mener...

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Prøv at se denne video: http://www.youtube.com/watch?v=t9u6akRBPIM


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Du ganger en parantes ud, ved at gange tallet eller fortegnet uden for en parantes ind i parantesen, f.eks.

2(x-7)=28

Her skal du gange 2 ind i parantesen, hvilket du gør, ved at gange tallet med hvert tal inde i parantesen, altså:

2*x og 2*7

så du får 2x og 14, altså:

2x - 14 = 28


Skriv et svar til: Ligninger!! Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.