Matematik

Afstanden mellem månen og jorden

06. november 2013 af skinkemaster (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen har et spørgsmål som jeg meget gerne vil have en god forklaring påog hvordan i berger dette svære regne stykke.

Mit spørgsmål lyder:

Laserlys sendes mod Månen, reflekteres af et spejl anbragt under en af Apollo-missionerne og modtages igen på Jorden 2,564 s senere. Lysets fart er 2,998•108 m/s. Beregn afstanden til Månen.

hjælp hjælp hjælp. !!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2013 af peter lind

Lyset har bevæget sig strækningen  c*t hvor c er lysets hastighed og t er tiden


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at lyset tilbagelægger det dobbelte af afstanden til Månen, og at

c = s / t


Svar #3
06. november 2013 af skinkemaster (Slettet)

kan du udybe det forstår det ikke helt ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2013 af SuneChr

Kan vi så garantere, at lyset ikke er blevet reflekteret af kosmisk affald? Men tiden ser jo meget "pæn" ud.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2013 af peter lind

Hvad forstår du ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2013 af peter lind

#4 Det er jo en regneøvelse, så du kan roligt regne med at det passer. Ellers kender man fra andre målinger afstanden til månen rimeligt godt, så man skulle kunne opspore den slags fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Beregn den afstand, som lyset kan tilbagelægge på 2,564 s , og divider den afstand med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2013 af Chrystine (Slettet)

Lyset bevæger sig med hastigheden c = 2,998•108 m/s.
Det bevæger sig på tiden t = 2,564 s og bevæger sig fra Jorden til Månen og tilbage til Jorden.
Strækningen, det bevæger sig, kan vi beregne som hastigheden gange tiden, altså c*t
(vi ser, at enheden sekunder går ud, og vi har enheden meter tilbage).

Strækningen er fra Jorden til Månen og tilbage til Jorden, men vi skulle kun finde afstanden den ene vej, så vi dividerer med 2.

Hvis der er mere, du gerne vil have uddybet, så må du skrive, hvad du forstår, og hvad du ønsker skal uddybes yderligere.


Svar #9
07. november 2013 af skinkemaster (Slettet)

Og tak for svarene gutter

Skriv et svar til: Afstanden mellem månen og jorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.