Matematik

ligning

07. november 2013 af naasnus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Løs følgende ligning 

4*x^2 + 1= 2 * x + 3 

jeg løser den og får diskriminanten til 36, og rødderne til 1og -0,5.

Hvordan kan man tjekke om det man har regnet er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af mathon

undersøg om
                             4•x2 + 1   =    2•x + 3       for de to beregnede x-værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2013 af PeterValberg

Omskriv ligningen:

4x2 - 2x - 2 = 0

sæt de fundne værdier ind i ligningen som x (en af gangen),
hvis det giver 0, er det en rod :-)

fx x = 1

4·12 - 2·1 - 2 = 4 - 2 - 2 = 0    Stemmer :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2013 af mathon

…det kan være en falsk sikkerhed at indsætte i

                   4x2 - 2x - 2 = 0       som er en reduceret ligning. En fortegnsfejl her kan ved kontrolprøven
                                                  forlede til at tro, at de beregnede x-værdier er korrekte. En kontrolprøve ved
                                                  indsættelse i den oprindelige ligning giver så et andet resultat.
                                                  En kontrolberegning bør derfor altid foretages i den oprindelige ligning.
                                                
                                                 


Svar #4
07. november 2013 af naasnus (Slettet)

jeg er ikke helt med 

min opg. lyder sådan 

4*x^2 + 1= 2 * x + 3 

hvordan kommer I frem til 4x2 - 2x - 2 = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2013 af PeterValberg

4x2 + 1 = 2x + 3
4x2 + 1- 2x - 3 = 2x + 3 - 2x - 3
4x2 - 2x - 2 = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.