Fysik

Skråt kast fysik

07. november 2013 af MadiaBaluka (Slettet) - Niveau: B-niveau

Se vedhæftet fil

Jeg har virkelig brug for hjælp, jeg kan overhovedet ikke få de manglende felter i skemaet fyldt.. Hver gang, at jeg får et resultat, er det forkert og jeg burde ellers bruge de rigtige formler, er der nogle, der kan hjælpe med nogle formler?

Vedhæftet fil: Det skrå kast 2.0.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

v0 findes af formlen

½mv02=mgh <=>

v0=√(2gh)

v0x og v0y findes af

v0x = v0 cosα

v0y = v0 sinα

Den beregnede kastelængde:

Start med at beregne, hvor lang tid kuglen befinder sig i luften.

y = -½gt2 + v0yt + y0

Sæt y=0 og find det tilsvarende t (tiden når kuglen rammer gulvet)

0 = -½gt2 + v0yt + y0

Kan du klare det selv?

Det t, du finder, skal så bruges i formlen

lberegnet = v0xt


Skriv et svar til: Skråt kast fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.