Matematik

Find definitionsmængde ud fra værdimængde

07. november 2013 af ThereseMoreau (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg sidder med en opgave, der lyder som følger:

Bestem definitionsmængden for en linær funktion bestemt ved f(x)= -x + 7 når værdimængden er Vm(f)=]4,12]

Jeg har forsøgt her, men jeg må indrømme, at uanset hvor meget jeg læser og prøver så lykkes det mig ikke at forstå det. Findes der en pædagogisk sjæl derude?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af mathon

        x = 7 - y
                            f-1(4) = 7 - 4 = 3

                            f-1(12) = 7 - 12 = -5

      Dm(f) = [-5;3[         da et interval afbildes på et interval af den omvendte funktion.


Svar #2
07. november 2013 af ThereseMoreau (Slettet)

Tak, tak, tak! Dét kombineret med tekst har endelig fået mig til at forstå. Tak!


Skriv et svar til: Find definitionsmængde ud fra værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.