Matematik

matematik aflevering

07. november 2013 af SigneSH (Slettet)

Hvis udgifter i 2006 er 899 millioner kroner. Og udgifter stiger med 3 procent om året. 

Hvilket år overstiger udgifterne 1.300.000.000 kr

Hvordan regner jeg det ud ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2013 af 123434 (Slettet)

1.300.000.000kr=899.000.000*(1+0,03)^n

Isoler n


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2013 af Lone110 (Slettet)

brug for lidt hjælp eller køre det nu ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2013 af Chrystine (Slettet)

På din profil kan jeg se, at du har skrevet, at du går i 7. klasse,
og så giver svaret i #1 nok ikke så meget mening for dig

Brug renteformlen.
Den ser cirka sådan her ud:
Kn = K• (1 + r)n
hvor n er antal år, som beløbet stiger, altså antallet af år efter 2006, hvor vi starter
r er renten, hvor meget beløbet stiger, her er det 3% altså 0,03
Kn er beløbet efter n år, her er det 1.300 millioner kr.
K0 er startbeløbet (efter 0 år, altså i 2006), her er det 899 millioner kr.
.
Du får nu en ligning, der ser sådan ud:
1300 = 899 • (1 + 0,03)n.

Du har sikkert ikke lært om de funktioner, der hedder logaritmer, endnu,
så det smarteste du kan gøre er, at prøve dig frem:
Sæt forskellige tal ind på n's plads, og se, hvornår regnestykket giver noget, der er større end (eller lig med) 1300.

Tallet n var antallet af år efter 2006, så husk at lægge 2006 til n for at få årstallet (overvej lige hvorfor man gør sådan).


Skriv et svar til: matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.