Fysik

hastighed

09. november 2013 af tusindsol (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er tvivl om flg. spørgsmål 

En cyklist kører på frihjul ned ad en bakke. Cyklist og cykel vejer tilsammen 85 kg. Ved bakketoppen er cyklistens hastighed 6,5 m/s, og bakkens højde er 15 m. Beregn cyklistens hastighed ved bakkens fod. Regn med, at der ingen gnidningsmodstand er i cyklens lejer og mellem cykel og vej, og at vindmodstanden er 0.

på forhånd tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Da der ikke er nogen gnidnings- eller luftmodstand, er energien bevaret:

½mvtop2 + mgh = ½mvbund2

Isoler vbund og indsæt talværdierne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2013 af mathon


               Emek = (1/2)•m•v2 + m•g•h       er kontant

     for foden af bakken hvor h = 0
     haves

               Emek = (1/2)•m•02 + m•g•(15 m)  =  (1/2)•m•vfod2 + m•g•0
      hvoraf

                (1/2)•vfod2 = g•(15 m)  

                vfod = √(2g•(15 m))                          


Skriv et svar til: hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.