Matematik

Svær opgave

09. november 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Hej Studieportalen

Kunne jeg få et hint til disse opgave.


Svar #1
09. november 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Og denne


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2013 af LeonhardEuler

Svaret er A til den første og 150  til den sidste.


Svar #3
09. november 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Hvordan kommer du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2013 af Krabasken (Slettet)

# 2

Jeg tror ikke, det er "facitter", trådstarter har brug for . . .

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. november 2013 af lfdahl (Slettet)

A er det rigtige svar: 

A. 7a + 8b = 14c + 28d. Begge sider deles nu med 14:

a/2 + 4 b/7 = c + 2d. Da HS er et heltal skal VS også være det:

Derfor går 2 op i a og 7 går op i b. Med andre ord: 14 går op i produktet a*b


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Mindste positive heltal, n, så 180*n = m3 (kubiktal, m er et positivt heltal):

180 = 18*10 = 22*32*5

Det laveste kubiktal må have formen: 23*33*53 = (22*32*5)*(2*3*52) = 180*n, hvor n = 2*3*52 = 150,

(og m = 2*3*5 = 30)


Skriv et svar til: Svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.