Matematik

MATEMATIK HJÆLP SØGES

11. november 2013 af Chanelaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Er der nogle som er supergode til matematik og gider hjælpe mig med denne opgave? Fatter den seriøst ikke :( 

I en model for vægten af skaller i Farum Sø antages det, at vægten W (målt i gram) af

skaller som funktion af længden L (målt i cm) er af typen

W(L)=b⋅La .

a) Bestem en forskrift for W, når det oplyses, at W(6,9)=5,1 og W(13,3)=59,4 .

(Hint: Søg efter potensfunktion i stikordsregister. Brug formlerne til at finde a og b)

b) Hvad vejer en 5cm lang skalle ifølge modellen?

c) Hvilken længde vil en skalle ifølge modellen have, når dens vægt er 100 g? (Hint: Opstil en

ligning og brug solve)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. november 2013 af Jens6554545 (Slettet)

For det første får du opgivet to punkter, nemlig W(6,9) = 5,1 og W(13,3) = 59,4. Du kan opstille en ligning, idet du ved, at der er tale om en potensfunktion.

(x1,y1) = (5,1; 6,9) og (x2, y2 ) = (13,3; 59,4)

Se link http://www.regneregler.dk/potensfunktion.jsp

Vedhæftet fil:a og b.docx

Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2013 af mathon


                   W = b⋅La
hvoraf
ved division
                        W2 / W1 = (L2 / L1)a

                        log(W2 / W1) = log(L2 / L1)•a

                        a = log(W2 / W1) / log(L2 / L1)

                        a = log(59,4 / 5,1) / log(13,3 / 6,9) = 3,74108

.

                        b = W1 / L13,74108 =  5,1 / 6,93,74108 = 0,00371

                   W(t) = 0,00371⋅L3,74108


Svar #4
11. november 2013 af Chanelaa (Slettet)

Mange tak for hjælpen :-) 


Skriv et svar til: MATEMATIK HJÆLP SØGES

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.