Matematik

hjælp til matematik

11. november 2013 af HomeWorkk (Slettet)

Hej

jeg har en opgave, som jeg er gået i stå, håber nogen der vil hjælp mig.

opgaven:

I en trekant  er vinkel c  ret. siden b er 4 , og vinkelhalveringslinjen til A er 5.

Beregn vinkel A.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vinkelhalveringslinien vA = 5 er så hypotenuse i en retvinklet trekant, hvis ene katete er 4 , og hvis hosliggende vinkel er A/2 . Man har så

cos(A/2) = b/vA = 4/5 .

Find nu vinkel A selv.


Svar #2
11. november 2013 af HomeWorkk (Slettet)

mange tak for hjælpen :)

hvad betyder det når der står i trekanten gælder a = 2c og b = 5/2c?

er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det betyder, at længden af siden a er 2 gange længden af siden c, og at længden af siden b er (5/2) gange længden af siden c.

Man kender således længderne af de tre sider, hvor siden c benyttes som længdeenhed. Man kan derfor bestemme de tre vinkler ved at benytte cosinusrelationerne. Du har dog ikke formuleret, hvad opgaven går ud på.


Svar #4
11. november 2013 af HomeWorkk (Slettet)

1 I opgaven skal jeg finde vinkel c.

2 Find arealet af trekanten ABC udtrykt ved c.

Er det på den her måde man regner den ud? 

opgave 1:

cos C = (2c)2 + (5/2)2 - c2 / 2 x 2c x5/2 


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man benytter store bogstaver for vinklerne, og små bogstaver for sidernes længder.

Man benytter så udtrykket for cos(C). benyt parenteser, og lad være med at benytte bogstavet "x" som gangetegn.

cos(C) = (a2 + b2 - c2) / (2ab) = ((2c)2 + ((5/2)c)2 - c2) / (2·2c·(5/2)c)

                                            = (22 + (5/2)2 - 12) / (2·2·(5/2))

Arealet af trekanten er så

T = (1/2)·a·b·sin(C)


Skriv et svar til: hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.