Fysik
Bølger/lille opgave
07. november 2005 af
MrJonas (Slettet)
Der laves stående bølger i et glasrør med et bevægeligt stempel. En stemmegaffel med frekvensen 440 Hz slås an og holdes foran rørets åbning
Der høres forstærkning når afstandne fra åbningen til stemplet er 19,0 cm og når den der 58,0 cm
A) beregn lydbølgernes bølgelængde
b)Hvor langt uden for rørmundingen er der svingningsbug
c) hvilken lydhastighed giver forsøget
svar
a) Der siger jeg vel at afstand fra knude til knude er 58-19 = 39 cm, og formlen KK = ½ * lampda, kan jeg sige at lampda = 2 * 39, så blir bølgelængden 72 cm
b) ??
C) der må jeg sku bruge formlen V = lampda gange frekvensen
Der høres forstærkning når afstandne fra åbningen til stemplet er 19,0 cm og når den der 58,0 cm
A) beregn lydbølgernes bølgelængde
b)Hvor langt uden for rørmundingen er der svingningsbug
c) hvilken lydhastighed giver forsøget
svar
a) Der siger jeg vel at afstand fra knude til knude er 58-19 = 39 cm, og formlen KK = ½ * lampda, kan jeg sige at lampda = 2 * 39, så blir bølgelængden 72 cm
b) ??
C) der må jeg sku bruge formlen V = lampda gange frekvensen
Skriv et svar til: Bølger/lille opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
