Matematik

Hvad er en linære funktion?

12. november 2013 af Lektiekongenn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har fået spørgsmålet - Hvad er en linære funktion.
En person der har en virkelig god forklaring på dette spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2013 af mathon

En lineær funktions graf er en ret linje, der bestemmes af to fikspunkter
P1(x1,y1) og P2(x2,y2)

Hvis den rette linje ikke er parallel med y-aksen x1 ≠ x2,
har den et hældningstal a
og ligningen for den lineære funktion
kan udtrykkes
                             f(x) = y = ax + b       hvor a og b er konstanter

                                                             a = Δy/Δx      b = y1 - a•x1

Hvis den rette linje er parallel med y-aksen xo = x1 = x2
kan ligningen for den lineære funktion
udtrykkes
                            x = xo     hvor (xo,0) er skæringspunktet med x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Se f.eks.:

Den korte version:

http://gymportalen.dk/hvadermatematikc/91

En meget fin og grundig forklaring finder du i disse noter:

http://www.matematikfysik.dk/mat/noter_tillaeg/lineaere_funktioner_gl.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2013 af Louise12435 (Slettet)


Skriv et svar til: Hvad er en linære funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.