Matematik

Lineære funktioner

12. november 2013 af Louise12435 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp! Jeg har denne raport for til i morgen og der er bare denne sidste opgave som jeg på ingen måde har kunne finde svar på

En virksomhed fremstiller en vare. De faste omkostninger er 20.000 kr. og dertil kommer variable omkostninger på 1.000 kr. pr. stk.. Virksomheden sælger varen til en fast pris på 1.500 kr. pr. stk.. Virksomheden sælger alle de producerede varer.

Lad x  betegne antal producerede stk., og lad f(x)  være de samlede omkostninger i kr. og g(x)  være den samlede omsætning i kr..

a) Bestem forskrifterne for f(x) og g(x)
b) Bestem forskriften for overskudsfunktionen, h(x)
c) Tegn graferne for de tre funktioner i samme figur.
d) Bestem omkostninger, omsætning og overskud ved en produktion på 15 stk..
e)Bestem det antal stk. varer, der giver et overskud på 0 kr..


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2013 af mathon

 a) 
                          f(x) = 1000•x + 20.000

                          g(x) = 1500•x


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2013 af mathon

b)

                          h(x) = g(x) - f(x) = 500•x - 20.000
          


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2013 af hesch (Slettet)

a)  f(x) = 1000x + 20000.   Prøv selv g(x)

b)  h(x) = g(x) - f(x)

d)  Aflæs f(15), g(15) og h(15)

e)   Løs ligningen  h(x) = 0   mht. x, eller aflæs på graf, hvor h(x) skærer x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2013 af mathon

d)

                          f(15) = 1000•15 + 20.000      =    35.000

                          g(15) = 1500•15                    =    22.500

                          h(15) = 500•15 - 20.000        =  -12.500
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2013 af mathon

e)

                          h(xo) = 500•xo - 20.000 = 0

                          xo = 40


Svar #6
12. november 2013 af Louise12435 (Slettet)

Tak folkens det hjalp rigtig meget! 


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.