Matematik

Ligning med logaritmer

12. november 2013 af Ceerial (Slettet)

884 = 422 * 1,021x

(884/422) = (422/442) * 1,0217x

log(2,09478673) = log(1,0217x)              

log(2,09478673)/log(1,0217) = x*log(1,0217)/log(1,0217)

35,58043328 = x

Nogen der kan sige mig hvad jeg gør forkert i denne ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt fremgangsmåde.

Udregner man

x = log(884/422) / log(1,0217)

får man dog

x = log(884/422) / log(1,0217) = 34,4445


Svar #2
12. november 2013 af Ceerial (Slettet)

Det syntes jeg heller ikke jeg kan få til at passe.

Hvis du sætter 34,4445 ind på x's plads giver det 925,89

442*1,021734,4445 = 925,90


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du roder rundt mellem 422 og 442. Bestem dig for, hvilket tal det skal være, og regn så.

422 · 1,021734,4445 = 884


Svar #4
12. november 2013 af Ceerial (Slettet)

Ja, det har du ret i.

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så er forskriften jo

y = 442 · 1,0217x

og man skal løse ligningen

884 = 442 · 1,0217x

med løsningen

x = log(884/442) / log(1,0217) = log(2) / log(1,0217) = 32,2876


Skriv et svar til: Ligning med logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.