Matematik

Differentialligning opgave

12. november 2013 af hansi64 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion g er løsning til differentialligningen

dy/dx = x/ey

dens graf går gennem punktet (4,0)

a) bestem en forskrift for g

Altså jeg starter med at samle dem på hver sin side, og integrerer den

ey= 1/2xdx+c

Er lidt i tvivl hvordan man kommer videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der skal ikke være noget dx på højre side efter integrationen.

Man løser differentiallignignen ved separation af de variable:

∫ ey dy = ∫ x dx , så

ey = (1/2)x2 + c

Bestem så c ved betingelsen y(4) = 0, dvs

(1/2)·42 + c = e0 = 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2013 af mathon


                 ey = (1/2)x2 + C


Svar #3
12. november 2013 af hansi64 (Slettet)

Godt så, men når vi så har c, hvordan får vi så egentlig y til at stå alene ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ved at tage ln() på hver side.


Svar #5
12. november 2013 af hansi64 (Slettet)

Så vi får eln(y)=ln((1/2)x2)+c 

y = e((1/2)x^2 +1 ?? ked af at jeg ikke forstår det :S


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Man får så

y = ln(ey) = ln((1/2)x2 + c)


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. november 2013 af mathon

            y = ln((1/2)x2 + C)


Svar #8
12. november 2013 af hansi64 (Slettet)

Er det rigtigt det der er gjort, eller er det fuldstædig forkert ? :s


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Se #6.


Svar #10
12. november 2013 af hansi64 (Slettet)

hov


Svar #11
12. november 2013 af hansi64 (Slettet)

okay mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Differentialligning opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.