Matematik

Kortest afstand ml. vektorer

13. november 2013 af majr000 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder og bøvler med denne opgave, som jeg skal fremlægge i morgen:

Betragt det lineære underrum span(u1,u2) som tilhører R^4, hvor

u1=(1,0,0,0) og u2=(0,1,1,1).

Angiv den vektor u i underrummet (U), der har kortest afstand til vektoren v=(3,3,0,0), og angiv størrelsen af afstanden.

Er ret lost, så er der nogen der er bud på løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af peter lind

Find minimum for funktionen (v-xu1-xu2)2


Svar #2
13. november 2013 af majr000 (Slettet)

Altså kapitlet handler om projektion og ortogonalitet. Så jeg kunne forestille mig at opgaven skulle løses vha. dette.

Om ikke andet afstandsformlen: IIu-vII= kvardratrod af (u1-v1)^2+(u2-v2)^2+(u3-v3)^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2013 af peter lind

Ja. men her har parametrene en anden betydning i opgaven. Du skal bruge denne afstandsformlen på den konkrete vektor angivet i #1


Svar #4
13. november 2013 af majr000 (Slettet)

Hmm, fatter det ikke ;/


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2013 af peter lind

v-xu1-yu2 = (3,3,0,0)-x(1,0,0,0) - y(0,1,1,1) =  fortsæt selv


Svar #6
13. november 2013 af majr000 (Slettet)

v-xu1-yu2 = (3,3,0,0)-x(1,0,0,0) - y(0,1,1,1) = (3-x, 3-y, -y, -y)

Og hvad skal jeg bruge dette resultat til? Og skulle det ikke sættes i anden?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2013 af peter lind

Det er lige netop det du skal se #1


Svar #8
13. november 2013 af majr000 (Slettet)

Et minimum? .. men hvad kan jeg bruge det til..


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. november 2013 af peter lind

Der spørges jo netop om et minimum nemlig om mindste afstand mellem vektorerne


Skriv et svar til: Kortest afstand ml. vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.