Matematik

Skæringspunkt mellem 2 funktioner

13. november 2013 af funked (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg sidder og skal finde skæringen mellem en eksponentiel funktion og en lineær funktion.

Har prøvet at tage tage LOG på hele ligningen, men det fører mig ikke rigtig videre til noget jeg kan bruge. Prøvede derefter at isolere x'erne og så tage LOG, men gik i stå da jeg ikke mener man kan tage LOG(-2x)

Ligningen lyder:

0,2 * 1,4x=2x+1


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2013 af SuneChr

# 0
Hvis man ta'r logaritmen af højresiden, har man
log (2x + 1)
Det kan ikke løse ligningen.
Benyt CAS værktøj.
Vink:
Der er én negativ, og én positiv rod.


Svar #2
13. november 2013 af funked (Slettet)

Det må vel betyde de skærer hinanden 2 gange?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. november 2013 af SuneChr

# 2
Ja, de to kurver, hvoraf den ene er en ret linje, har netop to punkter i planen tilfælles.
Find disse punkters førstekoordinat.


Svar #4
13. november 2013 af funked (Slettet)

Når jeg solver på cas får jeg x=14,9 og x=-0,41


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. november 2013 af SuneChr

# 4
Ser yderst fornuftigt ud, iflg. egen beregning.
 


Svar #6
13. november 2013 af funked (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem 2 funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.