Matematik

Skæring med 3 planer

16. november 2013 af ADandyDane (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Der 3 planer 

a: x-2y+z=3
B: 2x+y-3z=1
 y: x+y+az=1, hvor a er et reekt tal.

1) Det oplyses, at a og b skærer hinanden i en ret linje. Find en parameterfremstilling
for denne linje.
2) For en bestemt værdi af a findes der intet punkt P(x,y,z)  , som ligger i alle tre planer. Bestem denne værdi 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2013 af peter lind

a: Sæt en af variablene til en fast værdi. Det nemmeste er at sætte en af dem til 0. for eks. sæt y =0- Tilbage bliver 2 lineær ligninger, som du kan løse..  Dermed har du fundet et punkt på linjen. Sæt en af de andre variable til en fast værdi og gentag. Du har nu 2 punkter på den fælles linje. Brug dette til at finde parameterfremstillingen for den fælles linje

b: Indsæt den fundne parameterfremstilling i den sidste ligning. Det giver en ligning i parameteren. Find de værdier af a, sm gør at den fremkomne ligning ikke har nogen løsning


Skriv et svar til: Skæring med 3 planer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.