Kemi

BRÆNDER VIRKELIG FOR SVARET!!!!

17. november 2013 af Aadel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle!

Er lige i gang med en kemi opgave, som jeg ikke kan finde ud af på nogen måder!! Og vil meget gerne vide hvordan man finder ud af det?

Vi skulle finde massen af en kemiske forbindelse, som lyder: FeSO4 x 7 H2O(s) + H2(g)

Jeg ved ikke om jeg har det rigtig svar: FeSO4 (151.907 u)

                                                        7 H2O (126.104 u)

                                                         H2 (2.0158 u)

FeSO4 x 7 H2O + H2 = 19158 u

Men så blev jeg bedt noget der lyder: Beregn hvor stor en procentdel jerns (Fe) masse udgør af den samlede masse på formelenheden:

100 : 19158 x  55,9 = 0.291496%

Men det spørgsmål jeg ikke kan finde ud af, og som er det største problem lyder: Teoretisk udbytte: Beregn nu hvor meget jernvitriol du maximalt ville kunne få dannet ud fra den afvejede mængde ståluld?

Håber VIRKELIG meget, at der er nogen der gider at hjælpe med det?!!

Mange tak på forhånd :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af mathon

M(FeSO4•7H2O) = M(FeSO11H14) = sum({1,1,11,14}*{55.847,32.065,15.999,1.008}) g/mol = 278,013 g/mol

Fe's procentdel
                               ((55.847 g) / (2,78013 g/%) = 20,09%

     
                       Fe (s)   +   H2SO4 (aq)   --->   FeSO4 (aq)   +   H2 (g)


Svar #2
17. november 2013 af Aadel (Slettet)

Så svaret er at man maks kan danne : FeSO4(aq) + H2(g) :-)


Svar #3
17. november 2013 af Aadel (Slettet)

Kan du ikke give en forklaring på den reaktion tak? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2013 af mathon

              …uædelt metal plus stærk syre giver salt plus dihydrogen

                  Fe oxideres
                  H reduceres


Svar #5
17. november 2013 af Aadel (Slettet)

Jeg har så det sidste spørgsmål, og håber du kan svare.. :-)

Det lyder: Hvor stor er din udbytteprocent. Dvs. hvor meget udgør dit praktiske udbytte af det teoretiske udbytte?

Hvordan regner man sådan noget ud? :S


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2013 af mathon

                   udbytte praktisk
         η =    ----------------------- • 100%
                   udbytte teoretisk


Skriv et svar til: BRÆNDER VIRKELIG FOR SVARET!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.