Matematik

Hvor mange grader er en 6-kant?

19. november 2013 af Pernillemm (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Nogle der lige hurtigt kan svare på hvor mange grader der er i en 6-kant?
Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Mener du den samlede vinkelsum i en sekskant? Hvis sekskanten er konveks, deler diagonalerne den i 4 trekanter, hvis vinkler tilsammen danner vinklerne i sekskanten. Da vinkelsummen i hver trekant er 180º, er den samlede vinkelsum i sekskanten da

V6 = 4·180º


Svar #2
19. november 2013 af Pernillemm (Slettet)

Ja den samlede vinkelsum..? Men tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2013 af la12 (Slettet)

Det må så være 4*180 = 720


Svar #4
19. november 2013 af Pernillemm (Slettet)

Mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2013 af 123434 (Slettet)

180*(n-2)

180*(6-2)=720 grader


Skriv et svar til: Hvor mange grader er en 6-kant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.