Matematik

Hjælp med ligning

19. november 2013 af powpow (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg kan ikke komme videre med denne opgave, håber der er en sød sjæl derude der vil hjælpe :-) 

Løs ligningen: cos(x)=0.89

Tak for det!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

En af løsningerne er x = cos-1(0,89) . Bemærk, at cos(-x) = cos(x), og af funktionen cos(x) er periodisk med perioden 2π .


Svar #2
19. november 2013 af powpow (Slettet)

Hej igen, 

Kunne du ikke forklare hvordan det blev til  x = cos-1(0,89) :-) ?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen cos-1() er den omvendte funktion til cos() på intervallet [0;π] .


Svar #4
19. november 2013 af powpow (Slettet)

På den måde!

Tusind tak :-)


Skriv et svar til: Hjælp med ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.