Matematik

bevis at længden af krydsproduktet er lig med arealet af det af vektorerne i et udspændte parallelogram

19. november 2013 af gitzpoul (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med dig der ude. 

Jeg skal bevise at dette er lig hinaden (a2b3-a3b2)2+(a3b1-a1b3)2?+(a1b2-a2b1)2=(a12+a22+a32)*(b12+b22+b32)-(a1b1+a2b2+a3b3).

Men jeg kommer ikke længer end at renge det første skird ud vha. af kvadratsætningen. 

Er der nogen der kan hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Udregn kvadraterne på venstre side.

Gan parenteserne ud på højre side og reducer, og sammenlig de to udtryk til sidst. Den sidste parentes på højre side skal vist kvadreres.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Arealet af det af vektorerne a og b udspændte parallelogram er

A = |a|·|b|·sin(θ) ,

hvor θ er vinklen mellem de to vektorer. Vi har så

A2 = |a|2·|b|2·sin2(θ) = |a|2·|b|2·(1-cos2(θ))

                             = |a|2·|b|2·(1 - ((ab)/(|a||b|))2)

                             = |a|2·|b|2 - (ab)2

hvilket netop er udtrykket på højre side i #0 (med korrektionen i #1).


Svar #3
19. november 2013 af gitzpoul (Slettet)

tak :) 


Skriv et svar til: bevis at længden af krydsproduktet er lig med arealet af det af vektorerne i et udspændte parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.