Fysik

Hjælp! fysik opgave

19. november 2013 af brandy112 (Slettet)

Hej alle SP'er.
Jeg har lige tre opgaver som jeg ikke helt kan finde ud af. Håber i kan hjælpe. Tak på forhånd :-)

En patient på 70 kg har 40 graders feber. Lægen ønsker ham kølet ned til 37 grader
a) Hvor meget energi skal patienten afgive?
b) Hvordan kan det mon gøres ?

Et projektil fra en riffel vejer 5 g og har hastigheden 800 m/s.
a) Beregn projektilets kinetiske energi i joule.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) a) Benyt ΔE = m·c·ΔT

2) a) Benyt Ekin = (1/2)·m·v2 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2013 af 012343210

a) Q=m*c*ΔT <- du kender massen, den specifikke varme kapacitet er nok et sted i din bog (på nettet har jeg fundet estimater på sa. 3,5 kj*kg^-1*K^-1) og din temperatur forskel er 3 grader celcius= 3K

b) prøv at læg ham ned i en fryser? - der er jo mange muligheder... har ikke nogen jeg vil råde en læge til at gøre:/

a) Ekin=½*m*v^2 <- m=0,005kg v=800m/s


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2013 af mathon

Et projektil fra en riffel vejer 5 g og har hastigheden 800 m/s.
a) Beregn projektilets kinetiske energi i joule.

             Ekin = 0,5 • (0,005 kg) • (800 m/s)2                           kg·m2/s2 = J


Svar #4
19. november 2013 af brandy112 (Slettet)

Mange tak :-)


Skriv et svar til: Hjælp! fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.