Matematik

tanget til ligning

20. november 2013 af lemonkeeper (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem en ligning for tangenten til grafen f(x) = √x i punktet (4,f(4))


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 4 .

Overskriften er misvisende. En ligning har ikke en tangent. Det er grafen for en funktion, der kan have en tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2013 af mathon

beregn først
                       f '(4)   og   f(4)  og indsæt i ovenstående tangentligning


Skriv et svar til: tanget til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.