Matematik

OPgave haster

20. november 2013 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en ligning for en kugle og skal angive koordinaterne til kuglens skæringspunkter med akserne. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kuglens ligning har formen

(x-a)2 + (y-b)2 + (z-c)2 = r2 .

Punkter på x-aksen opfylder y = 0 og z = 0. For at finde skæringspunkterne mellem kuglen og x-aksen, sætter man y = 0 og z = 0 i kuglens ligning og løser den resulterende ligning i x. Man finder derved x-koordinaterne for de mulige skæringspunkter med x-aksen. Fremgangsmåden er ganske tilsvarende for skæringspunkter med y- og z-aksen.


Skriv et svar til: OPgave haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.