Matematik

ligning for tangent

21. november 2013 af karolinenissen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Er der nogle der muligvis vil hjælpe mig med disse 3 opgaver som omhandler emnet ligning for tangent?

De er vedlagt som et billede.

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2013 af mathon

alment
             for en kontinuert funktion
                                                        y = f(x)

             er i røringspunktet R(xo,yo)
             tangentligningen
                                            y = f '(xo)•(x-xo) + f(xo)
                                                       
 

           


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2013 af mathon

som f. eks. for
                     f(x) = √(x) og xo = 25
giver
                                       1
                      f '(xo) = ----------
                                   2√(xo)

                                       1
                      f '(25) = --------- = 0,1
                                   2√(25)

                     f(25) = 5

er i røringspunktet R(25,5)
             tangentligningen
                                            y = 0,1•(x-25) + 5

                                            y = 0,1x + 2,5


Svar #3
21. november 2013 af karolinenissen (Slettet)

Tak for hjælpen! Kan ikke helt finde ud af hvordan man gør i opgave 3 udfra dit eksempel, kan du evt. hjælpe der?


Svar #4
21. november 2013 af karolinenissen (Slettet)

har fundet ud af det, tak for hjælpen!


Skriv et svar til: ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.