Matematik

Lineær funktion

21. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Hej alle jeg har et  spørgsmål. ( Jeg har vedhæftet opgaven)
Jeg har først fundet a og b vha. lineære regression. Jeg får a og b til dette: a= 824.89 og b= 14091
Så skal jeg fortælle hvad mit a og b fortæller og der har jeg skrevet således: 
A fortæller at for hvert år stiger antallet af danskere. B fortæller at der var 14091 antal danskere over 90 år i år 1980. 

Her skriver min lærer at jeg har forklaret mit a forkert? Men hvad har jeg skrevet forkert?

Derefter skal jeg beregne i hvilket år antallet af danskere over 90 vil komme over 50.000

Der benytter jeg mig af f(x)=ax+b hvor jeg indsætter mine fundne a og b og sat 50.000 ind på f(x)'s plads og isoleret x. det giver 43.5 år. Her ligger jeg så 1980 til. Også får jeg 2023.5. Og det er det årstal vi vil være i når danskere over 90 kommer over 50.000

Så skal jeg finde ud af hvor meget antallet af danskere over 90 år stiger over en 3 års periode. Der benytter jeg mig af f(x)=ax+b hvor jeg indsætter mine fundne a og b og indsætter 3 i modellen. Så regner jeg det ud og får det til: 16565.67. Nu skal jeg jo så minus det med begyndelses værdien for antallet af danskere over 90 år i 1980. men skal vi benytte det fundne b eller det der står i tabellen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lad være med at kalde koefficienterne A og B, når de nu hedder a og b. Koefficienten a angiver den årlige vækst i antallet af danskere over 90 år. Man skal benytte modellen til at besvare spørgsmålene. På 3 år stiger antallet så med 3a .


Svar #2
21. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

SÅ jeg skal trække 14091 fra 16565.67? Også har jeg hvor meget antallet stiger på 3 år eller hvad? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, eller udregn 3·a som forklaret i #1.


Svar #4
21. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

mange tak! 


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.