Matematik

Matematik

21. november 2013 af raaambo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, er der nogle der kan hjælpe mig med disse opgaver og være lidt beskrivende:

I et kordinatsystem hvor akserne falder sammen med gulvet og den lodrette væg er ligningen for parablan:y=-2.70x^2+2.30x+c

a)bestem konstanten c, og bestem gangens bredde ved gulvet.

b)et rullebord med højden 1.05 meter skal kunne køres gennem gangen

bestem den største bredde som bordet må have.

c) et møbel med lodret rektangulært tværsnit skal kunne køres gennem gangen.

Bestem det største tværsnitareal samt højden et sådant møbel. 

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele opgaven.


Svar #2
21. november 2013 af raaambo (Slettet)

i et af saudls byggerier finder man den parabelformede buegang.

Parablens venstre gren starter 2 meter oppe på væggen. 

I et kordinatsystem hvor akserne falder sammen med gulvet og den lodrette væg er ligningen for parablan:y=-2.70x^2+2.30x+c

a)bestem konstanten c, og bestem gangens bredde ved gulvet.

b)et rullebord med højden 1.05 meter skal kunne køres gennem gangen

bestem den største bredde som bordet må have.

c) et møbel med lodret rektangulært tværsnit skal kunne køres gennem gangen.

Bestem det største tværsnitareal samt højden et sådant møbel. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Man har så c = f(0) = 2,0

Find den positive rod i ligningen f(x) = -2,70x2 + 2,30x + c = 0 .

b) Beregn f(1,05)

c) Find maksimum for funktionen g(x) = x·f(x) .


Svar #4
23. november 2013 af raaambo (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad du laver ved opgave b og c, kan du sige det mere detaljeret måske?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

I b) skal man snarere løse ligningen f(x) = 1,05 .Derved finder man den bredde x, hvor højden lige netop er 1,05 og bordet med bredden x kan slippe gennem buen.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.