Matematik

Bestem den parkeringsafgift i kr. pr. time, der giver maksimal indtjening

21. november 2013 af Ralleladen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har en opgave, som jeg ikke kan finde ud af, så jeg håber, at der er andre der kan.

En virksomhed der driver parkeringshuse forventer, at indtjeningen fra parkeringshusene kan beskrives ved funktionen f med forskriften

f(x)= - 0,5x3 + 12x2 + 54x     ,     0< x <25

x angiver parkeringsafgiften i kr. pr. time, og f(x) angiver indtjeningen i 1000 kr.

Grænseproduktet GP bestemmes som den afledede funktion af f, dvs. GP(x)=f´(x).

A. Bestem en forskrift for grænseproduktet GP(x).

"Det har jeg gjort, og har fået følgende svar:"

- 1,5x2 + 24x + 54

B. Bestem den parkeringsafgift i kr. pr. time, der giver maksimal indtjening.

Jeg ved ikke, hvordan jeg udregner, hvad de giver i kr. pr. time.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

B. Løs ligningen f '(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2013 af 123434 (Slettet)

Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man løser ligningen

- 1,5x2 + 24x + 54 = 0


Svar #4
22. november 2013 af Ralleladen (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke.. Hvordan løser jeg ligningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2013 af Chrystine (Slettet)

Det er en andengradsligning.
Slå formlen for løsning af en andengradsligning op, hvis du ikke kan huske den (og lær den udenad).
Her er a = -1,5, b = 24 og c = 54.


Skriv et svar til: Bestem den parkeringsafgift i kr. pr. time, der giver maksimal indtjening

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.