Matematik

Differentialligninger typen y'=y(b-ay)

22. november 2013 af julenise (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har bevist at y=b/a/1+ce^-bx er en løsning til y'=y(b-ay)

nu skal jeg så vise at y' har sit maksimum i y=b/2a. 

tænker at jeg skal bruge toppunktsformlen for det andet koordinat, da jeg kan lave et andengrads polynomium ved at gange y ind i parantesen. her ender jeg dog op med y=b^2/4a.

nogen der kan hjælpe ? tak for forhånd  


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Find toppunktet for parabelen     -ay2 + by , yT = (-b/(2·(-a)) = b/(2a) .


Skriv et svar til: Differentialligninger typen y'=y(b-ay)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.