Matematik

Matematik

22. november 2013 af Fnuttie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg er lidt usikker om jeg har differentieret denne her rigtigt:f(x)=

f(x)=7ln(x)•x^5

f'(x)=7/x•5x^4

håber meget at i vil hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt. Man skal benytte reglen for differentiation af et produkt af to funktioner.

(g(x)·h(x))' = g'(x)·h(x) + g(x)·h'(x)


Svar #2
22. november 2013 af Fnuttie (Slettet)

f'(x)=1/7*5x^4

Kan dette her passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt. Benyt reglen for differentiation af et produkt.

g(x) = 7·ln(x) , h(x) = x5 .


Svar #4
22. november 2013 af Fnuttie (Slettet)

Hedder den så:
g(x)=7/x h=(x)=5x^4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er de afledede af de to faktorer i f(x). Benyt det til at beregne f '(x) .


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.