Matematik

Spørgsmål om ligning

23. november 2013 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen.....

Jeg har lært at regne ligninger ud, men alligevel står jeg lidt fast i denne her ligning:

3(2x-1)= 4x-9

Håber der er nogle der ved hvordan jeg kan regne den ud:) på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2013 af SuneChr

På venstre side ganges hvert led i parentesen med 3.
Saml alt med x på den ene side og alt uden x på den anden.
Find til sidst x ved simpel division.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2013 af SuzanShaker (Slettet)

når du har ganget ind i parantesen, vil den se sådan her ud:

5x-3=4x-9

så skal du samle alle x'erne på den ene side, og de andre på den anden. husk at skifte fortegn, når du skifter side. 

5x-4x=-9+3

så regner vi den ud til at være:

1x=-6

Bum.


Svar #3
23. november 2013 af HFNU (Slettet)

Mange tak begge to:) jeg forstår bare ikke hvordan det kan give 5x?

For hvis jeg siger 3*2x så er det jo 6x ikke? -3, da 3'-1 er lig med -3.

Kan du forklarer mig hvordan man får 5x?og 4x?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2013 af SuzanShaker (Slettet)

sorry, det er mig der har læst forkert. det er selvfølgelig. Hvor ser du -3? 

6x-3=4x-9

6x-4x=-9+3

2x = -6

2x/2 = -6/2

x = -3

det er sådan, den skal se ud :)


Svar #5
23. november 2013 af HFNU (Slettet)

:) det gør slet ikke spor,jeg er glad for du vil hjælpe:).

Det er så sødt af dig. Nu forstår jeg den fuldt ud. Igen mange mange tak:)


Skriv et svar til: Spørgsmål om ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.