Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Den optimale anvendelse af L

24. november 2013 af thomme92 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. 

Jeg har fået en produktionsfunktion Q = 10K^0,5L^0,5. 

Der gælder at W = 20, R= 80 og det antages at man på kort sigt anvender K = 5. 

Beregn og vis i et isokost/isokvant diagram hvor L er ud af førsteaksen og K er op af andenaksen, den optimale anvendelse af L, hvis der produceres 100 enheder. 

Jeg er selv nået frem til, at det er L der skal isoleres. Her går jeg så lidt i stå. :/ 

100 = 10*k^0,5*l^0,5. 

100/10*k0,5 = L^0,5. 

Og hvad sker der så herefter? Nogen der kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af Walras

Opløft begge sider i 2. Da 0.5*2=1 har du bare L tilbage.
Men du har lavet en regnefejl i ovenstående:

100/10*K^(-0.5)=L^0.5 <=>

10K^(-0.5)=L^0.5 <=>

10^2K^(-0.5*2)=L^(0.5*2) <=>

100/K=L.

&amp;#216;v dig i dine potens- og br&amp;#248;kregneregler. Det er umuligt at lave &amp;#248;konomiske modeller uden at kunne dem til hudl&amp;#248;shed.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2013 af Walras

Tvivler på, at siden er kompatibel med iPad. Den sluger alle linieskift og æ, ø, å er åbenbart helt umuligt.
Håber du kan forstå #1 det til trods.

Skriv et svar til: Den optimale anvendelse af L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.